De bezienswaardigheden van Bonaire

de bezienswaardigheden van bonaire

De bezienswaardigheden van Bonaire

Hieronder vind je de bezienswaardigheden van Bonaire. Enkele tips om meer van Bonaire te ontdekken:

Bonaire is snorkelen en duiken …… dat zegt iedereen en inderdaad waan je jezelf in één groot zeeaquarium zodra je de prachtige onderwaterwereld van Bonaire betreed. Maar Bonaire heeft veel meer te bieden! Laat u inspireren tot een ‘ander’ dagje met activiteiten:

1. Ga voor een picknick een keer naar Klein Bonaire. Klein Bonaire ligt ca. 750 mtr voor de westelijke kust van Bonaire. De watertaxi naar klein Bonaire vertrekt o.a. bij Karel’s Bar en Eden Beach. Neem wel drinkwater mee! Uiteraard kunt u ook picknicken op één van de vele stranden.

de bezienswaardigheden van bonaire2. Zeevissen? Er zijn verschillende bootcharters om te gaan vissen op marlijn, zeilvis, wahoo, dorade en tonijn; het echte Big Game Fishing dus. Een aanrader? Fishtales Bonaire!
de bezienswaardigheden van bonaire3. Windsurfen op Lac Bay, gelegen aan de bovenwindse kant van het eiland. U hoeft niets mee te nemen, alles is hier te huur voor een sportieve dag. U kunt hier ook windsurfles nemen.

de bezienswaardigheden van bonaire4.Maak een wandeling door Kralendijk, de schilderachtige hoofdstad van het eiland. De vele winkeltjes en gezellige terrasjes maken er echt een feest van.
de bezienswaardigheden van bonaire5 Bezoek ook vooral Washington/Slagbaai National Park. De natuur is hier echt overweldigend en het lijkt wel of de vele bontgekleurde vogels, hagedissen, geiten en leguanen hier voor u komen poseren.

Niet te missen is het kleine (gratis toegankelijke) museum bij de ingang van het Park. Neem voor uw bezoek voldoende drinkwater mee voor uzelf en wat brood om de hagedissen en leguanen te voeren. Voor u er erg in heeft bent u dan al snel omringd door deze actieve beestjes! Zoekt u een uitdaging? Beklim dan de Brandaris in het park. Deze heuvel is 241 meter hoog, de route omhoog/omlaag is duidelijk aangegeven. Zorg wel voor goede schoenen en neem vooral drinkwater mee!

6 Paard rijden kan ook op Bonaire. Probeer het gewoon eens, ga lekker paard rijden en aan het eind van uw rit maakt u samen met de paarden een verfrissende duik in Lac Bay. Let op: Vooraf reserveren is noodzakelijk.

de bezienswaardigheden van bonaire7 Geniet van het adembenemende panoramische uitzicht vanaf Seru Largu, met uitzicht op het zuidelijke deel van het eiland. U hebt en prachtig uitzicht op Klein Bonaire, Kralendijk, Lac Bay en de zoutwinning.

Ga hier ook een keer naar toe als het donker is, Seru Largu is een geweldige (en zeer zeker ook een romantische) plek om naar de duizenden twinkelende sterren aan de hemel te kijken. Neem een lekker picknickmandje mee!

de bezienswaardigheden van bonaire8 Is er een cruiseschip in de haven, ga dan naar het centrum van Kralendijk. Aan het begin van de Kaya Grandi (de winkelstraat) is een marktplein waar dan een lokale kunst- en ambachten-markt gehouden wordt.

9 Liefhebber van lekker ijs? Het beste zelfgemaakte ijs in het Caribisch gebied vindt u bij Gio de Gelateria aan de Kaya Grandi in Kralendijk.

de bezienswaardigheden van bonaire10 Maak een mooie (foto)tocht met uw gehuurde mountainbike, scooter of auto naar de zoutpannen en de wereldberoemde witte en rode slavenhuisjes.

Langs deze route vindt u ook een druk bezocht kitesurfstrand. De weg blijven volgen en u komt vanzelf bij Sorobon; een mekka voor de windsurfers en freestylers. Hier zijn ook gezellige strandtentjes voor een hapje en een verfrissend drankje.

de bezienswaardigheden van bonaire11 Neem een kijkje bij de zoutpannen als er een schip geladen wordt met zoutkristallen. Dit zout wordt geladen met een snelheid van 2.000 ton per uur.

Van de transportband gevallen zoutkristallen mag u meenemen als souvenir zodra men klaar is met laden. Op deze plek kunt u ook vaak pelikanen zien, op jacht naar vissen.

12 Op zoek naar mooie fotomomenten? Ga dan naar het Goto-meer. Hier kunt u met een beetje geluk van zeer dichtbij de beroemde roze flamingo’s fotograferen. Er is ook een heel mooi uitkijkpunt langs de weg rond het Goto-meer.

13 Bezoek één van de vele kunstgaleries die Bonaire rijk is. Deze galerieën zijn voorzien van werk van lokale- en Caribische kunstenaars.

14 Volg de weg bij Para Mira (toepasselijk vertaald: “stop en kijk”) en geniet van het uitzicht op Rincon. Bezoek in Rincon zelf dan ook zeker het ‘Mangazina de Rei’. Hier wordt u op treffende en boeiende wijze ingewijd in de historie en de cultuur van Bonaire. Ook vindt u hier replica’s van huizen van vroeger en kunt u zien hoe de mensen in die tijd leefden.

de bezienswaardigheden van bonaire

Kas Bon Aire TopTip
En laat u, nu u toch in Rincon bent, ook eens rondleiden op de Cadushy Distillery en geniet van huisgestookte drankjes zoals gekruide rum (gemaakt met Cadushy cactus wodka) of de lokale whisky, gemaakt van Aisha chili.

Openingstijden:
maandag/woensdag/vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Waarom kiezen voor Kas Bon Aire ?

  • GRATIS ophaal- en wegbrengservice
  • GEEN EXTRA KOSTEN
  • GRATIS WIFI

  • Gevulde koelkast bij aankomst
  • Een vaste contactpersoon tijdens verblijf
  • Nog niet overtuigd? Lees hier wat anderen zeggen

Snelmenu

Bij Kas Bon Aire kunt u appartementen huren op Bonaire. Geniet van het natuurschoon, cultuur en bekijk de bezienswaardigheden van Bonaire.

©Kas Bon Aire Apartments
Kas Bon Aire is een handelsnaam van Bonaire Apartments BV te Kralendijk/Bonaire C.N. – KvK-nr. 9128
Bonaire Apartments BV is onderdeel van A. Crull Holding BV te Leusden/Nederland – KvK nr. 31042200