Ligging Kas Bon Aire

Kas Bon Aire ligt op de ‘berg’ van Kralendijk, op de grens van de wijken Santa Barbara en Republiek. Deze ligging biedt je een prachtig uitzicht op Kralendijk zelf, de Caribische zee en het onbewoonde eilandje ‘Klein Bonaire’.

Overdag kun je vanuit Kas Bon Aire in het noorden de bergtoppen van Washington Slagbaai Nationaal Park zien liggen. In dit natuurpark is de grond rotsachtig, de kuststrook op sommige stukken behoorlijk ruig door de hoge golven en de begroeiing wordt gedomineerd door hoge cactussen.

Je waant jezelf in een compleet andere wereld en doet jezelf ook echt tekort als je dit prachtige natuurgebied niet zou bezoeken. Je verwacht als in een Western zelfs elk moment Clint Eastwood te paard, achtervolgd door een horde indianen!

Daarnaast kom je overal leguanen, hagedissen en blauw blauw’s tegen. Aan het einde van de rit wordt je bovendien nog eens verrast met prachtige snorkel- en zwemplekken en een meer vol met de beroemde roze flamingo’s! Het is overigens wel raadzaam om voor dit uitstapje een 4wd auto te huren! [/one_half

Kas Bon Aire apartments - appartementenverhuur in bonaire apartement huren in bonaire
Kas Bon Aire apartments - appartementenverhuur in bonaire apartement huren in bonaire

Als je in zuidelijke richting kijkt, zie je het hoofdstadje Kralendijk liggen en nog iets verderop kijk je uit over de spierwitte zoutbergen. In deze hoek zijn niet alleen de wereldberoemde witte- en rode slavenhuisjes te vinden, maar ook een zeer populaire kite-surfplaats. Volg deze weg en je komt vanzelf bij de Mangroves (maak daar eens een kano-tocht) en het onder windsurfers zeer geliefde Lac Bay met een paar hele leuke strandtentjes!

Zwemmen, snorkelen en duiken is op Bonaire nagenoeg overal mogelijk. Sterker nog, de meeste locaties zijn vanaf de stranden zo te bereiken! Er zijn tientallen van deze plaatsten te vinden met mooie aansprekende namen als Donkey Beach, Bachelors Beach en 1000 steps.

De locatie ‘1000 steps’ is overigens geen trap met 1000 treden, maar als je na een mooie duik terug naar boven gaat voelt deze stenen trap (iets van 40 treden) met een zware duikersuitrusting erbij echt wel aan als ‘1000 steps’.

Bij helder weer kun je overdag in het westen het 65 kilometer verderop gelegen Curaçao zien liggen en soms zelfs de kustlijn van Venezuela, 130 km van Bonaire! ’s Avonds ben je getuige van de meest adembenemende en indrukwekkende zonsondergangen.

Zowel over de Caribische zee als in de lucht lijkt het wel alsof er één grote lichtshow wordt gegeven. Na dit spektakel zie je, als de zon eenmaal echt onder is gegaan, overal de twinkelende lichtjes van Kralendijk en de duizenden fonkelende sterren aan de hemel.

Kas Bon Aire apartments - appartementenverhuur in bonaire apartement huren in bonaire

Kas Bon Aire ligt op 4 kilometer van het centrum van de hoofdstad Kralendijk en op 14 kilometer van de tweede plaats op Bonaire, Rincon. Meer plaatsen (los van enkele ‘buurtgemeenschappen’) zijn er overigens niet op Bonaire! Het strand van Eden Beach ligt op circa 2 kilometer afstand. De vele winkels en supermarkten bereik je met nog geen 10 auto-minuten.

Kas Bon Aire apartments - appartementenverhuur in bonaire apartement huren in bonaire

Snelmenu

 

Waarom kiezen voor Kas Bon Aire ?

  • GRATIS ophaal- en wegbrengservice
  • GEEN EXTRA KOSTEN
  • GRATIS WIFI

  • Gevulde koelkast bij aankomst
  • Een vaste contactpersoon tijdens verblijf
  • Nog niet overtuigd? Lees hier wat anderen zeggen

 

©Kas Bon Aire Apartments
Kas Bon Aire is een handelsnaam van Bonaire Apartments BV te Kralendijk/Bonaire C.N. – KvK-nr. 9128
Bonaire Apartments BV is onderdeel van A. Crull Holding BV te Leusden/Nederland – KvK nr. 31042200